2013. december 29., vasárnap

Sajtos roló

Sajtos roló


Hozzávalók

  • A tésztához 1/2kg finomliszt
    1kk. só
    1cs. porélesztő
    20 deka Rama
    2 db tojássárgája
    annyi tejföl, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk

  • A krémhez 20 Rama
    25 dkg mascarpone krémsajt
    20 dkg feta sajt
    20-25 dkg finomra reszelt trappista sajt

    Elkészítés

    1.A tésztát a hozzávalókból elkészítjük, majd 4 cipót készítünk belőle és kb. 1/2 órát pihentetjük.
    2.Pihentetés után kinyújtjuk és 1 cm széles 25 cm hosszú tésztacsíkokat vágunk derelyevágóval, majd a kis fahengerekre tekerjük úgy, hogy picit fedjék egymást.
    3.Tojással megkenjük és egy általunk készített fűszerkeverékkel megszórjuk.
    4.Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben világosbarnára megsütjük.
    5.Összekeverjük a krémet, majd habzsákba tesszük és megtöltjük vele a rolókat.
    6.Kb. 1-2 órányi pihentetés után fogyasztható.
     
    Tippek
    Fűszerkeverék állhat: durva szemű tengeri sóból, lenmagból, szezámmagból, egész köményből, stb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése