Sajtos roló
Hozzávalók
-
A tésztához
1/2kg finomliszt
1kk. só
1cs. porélesztő
20 deka Rama
2 db tojássárgája
annyi tejföl, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk
-
A krémhez
20 Rama
25 dkg mascarpone krémsajt
20 dkg feta sajt
20-25 dkg finomra reszelt trappista sajt
Elkészítés
1.A tésztát a hozzávalókból elkészítjük, majd 4 cipót készítünk belőle és kb. 1/2 órát pihentetjük.2.Pihentetés után kinyújtjuk és 1 cm széles 25 cm hosszú tésztacsíkokat vágunk derelyevágóval, majd a kis fahengerekre tekerjük úgy, hogy picit fedjék egymást.3.Tojással megkenjük és egy általunk készített fűszerkeverékkel megszórjuk.4.Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben világosbarnára megsütjük.5.Összekeverjük a krémet, majd habzsákba tesszük és megtöltjük vele a rolókat.6.Kb. 1-2 órányi pihentetés után fogyasztható.TippekFűszerkeverék állhat: durva szemű tengeri sóból, lenmagból, szezámmagból, egész köményből, stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése