Különleges diótorta
Elkészítés: 80 perc
Nehézség: nehéz
Sütési hőfok: 150 ℃
Sütési idő: 10  perc
Hozzávalók: 
- 
	A tésztához
	
		reszelt citromhéj
50 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
10 db tojásfehérje
 - 
	A töltelék 3. részéhez
	
		20 dkg porcukor
25 dkg Rama Vajas íz
 - 
	A töltelék 2. részéhez
	
		3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 dl tej
 - 
	A töltelék 1. részéhez
	
		5 db tojássárgája
1 dl tej
20 dkg dió 
1.A 
tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a 
citromlevet. Az elkészített masszát három részre osztva, adagonként 
külön-külön a kikent formába öntjük és előmelegített sütőben 10 percig 
sütjük 150 °C fokon.
2.A tejbe belekeverjük a diót és a tojássárgákat, majd folytonos keverés közben forrásig hevítjük. Ezután lehűtjük.
3.A tejet 
felforraljuk, hozzáadjuk a kis tejben elkevert étkezési keményítőt és a 
cukrot. Ha a massza besűrűsödött, hozzáadjuk az első töltelékhez és 
kihűtjük.
4.Habosra keverjük a Ramát a porcukorral. Hozzáadjuk az előzőleg összeállított és kihűtött krémhez.
5.A lapokat 
megkenjük a töltelékkel, és egymásra rakjuk őket. A krémmel megkenjük a 
torta tetejét is, és tejszínhabbal díszítjük. Behűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése