Imádni való finomságok télre.
Rusei sapkák
Sütési hőfok:190°C
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 
	A szóráshoz
	
		30 dkg kókuszreszelék
 - 
	A mázhoz
	
		16 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama
 - 
	A krémhez
	
		25 dkg porcukor
8 dl tej
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
20 dkg rétesliszt
30 dkg Rama
 - 
	A tésztához
	
		fél dl víz
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
3 dkg kakaópor
20 dkg finomliszt
30 dkg kristálycukor
6 db tojás 
Elkészítés:
1.Habosra 
keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához 
keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá 
vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy 
sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 
percig sütjük.
2.A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.
3.A krémhez 
felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a
 vaníliás cukrot. A Ramát és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a 
lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.
4.A piskóta 
korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük 
az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. 
5.A 
csokoládémázhoz a Ramát és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. 
Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe 
rakjuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése