Nagyon könnyen elkészíthető süteményre vágysz csináld meg ezt. :) 
Kekszes őzgerinc 
 elkészítés:20 perc
 
Hozzávalók:
5 dkg keserű kakaópor
25 dkg porcukor
2 dl víz
50 dkg háztartási keksz
0,3-0,5 dl rum
25 dkg Rama  
 
Elkészítés:
A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra 
törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát 
hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal 
ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát folpackkal
 kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 
órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor 
vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és a keksztekercset 
kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.
Tipp:
A kekszes masszát reszelt citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, durvára vágott mogyoróval, vagy mandulával is ízesíthetjük. 
  
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése