Sütemény receptek, különlegességek, sütési praktikák és a külső benyomás és nagyon finom édességek.
2013. november 26., kedd
Niki ha ezt megcsinálod én is kérek belöle
Finom mézes kocka
Elkészítési idő:30-35 perc
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok:160-170 ℃
Hozzávalók:
1 üveg sárgabaracklekvár
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
4 evőkanál rum
mézeskalács fűszerkeverék
14 dkg porcukor
2 tojás
reszelt narancshéj
reszelt citromhéj
10 dkg Rama
25 dkg méz
40 dkg finomliszt
tortabevonó
Elkészítés:
A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a Ramát, és addig kevergetjük, amíg
elolvad benne. Vigyázzunk, hogy a méz ne forrjon fel. A tojásokat a
cukorral habosra keverjük, és apránként összedolgozzuk a mézes Ramával. A
reszelt citrom és narancshéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel, rummal
és kakaóporral ízesítjük, azután összegyúrjuk a sütőporral elkevert
liszttel. A tésztát 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk,
és 160-170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha
kihűlt, 3 részre vágjuk, és megkenjük baracklekvárral. A tetejét
bevonjuk csokoládéval, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentetjük, hogy a
csoki megdermedjen, a tészta pedig kellőképpen megpuhuljon. Szeletekre
vágva kínáljuk, a tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése