Somlói galuska
Sütési idő: 30 perc (tűpróba!)
Sütési hőfok: 180 °C
Elkészítési idő: kb 1 óra 
Hozzávalók:Tészta:
- 10 tojás
 - 10 ek cukor
 - 10 ek liszt
 - 0,5 cs. sütőpor
 
Hab
- 1 l habtejszín
 - 12 ek cukor (ízlés szerint)
 - 1,5 cs. habfixáló
 
Csoki
- 0,5 kg cukor
 - 1 dl víz
 - kakaó (annyi, hogy szép csoki színe legyen)
 
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból készítsük el a piskótát.
 - Ha kihűlt daraboljuk apró kockára.
 - A tejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd amikor kezd keményedni adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
 - A csokihoz keverjük össze a hozzávalókat, majd főzzük sűrűre, kb 10-12 percen át.
 - A tál aljára rakjunk egy kis tejszínhabot, lazán rakjuk le a piskóta darabokat, majd locsoljuk le csokival.
 - És folyamatosan rétegezzük ebben a sorrendben. A végén zárjuk le tejszínhabbal.
 - Hűtőben tároljuk.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése