Még javában tart az ősz de az időjárás nem ezt mutatja ha a barátokkal egy jó kis délutánt akarsz eltölteni a barátaiddal itt van egy nagyon finom recept. 
Gesztenyekocka
Hőfok:180°
Elkészítés:70 perc
Sütési idő: 20  perc
Hozzávalók:
- 
	A krémhez
	
		25-30 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag (49 g) Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 evőkanál rum
20 dkg Rama 
	
 
- 
	A tésztához
	
		2 evőkanál keserű kakaópor
6 evőkanál finomliszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
6 evőkanál porcukor
6 tojás
10 dkg Rama 
	
 
- 
	A tepsi kikenéséhez
	
		finomliszt
Rama 
	
 
- 
	A tetejére
	
		2 evőkanál keserű kakaópor
3-4 evőkanál kristálycukor
6 dl habtejszín
1 csomag Dr. Oetker Habfixáló 
Elkészítés:
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral 
habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc.
 Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább 
keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, 
egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A 
tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, 
óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, 
két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, 
belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. 
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165
 °C), kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 
dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát 
először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A 
fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához 
keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen
 a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a
 habfixálót, majd apránként  a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a 
gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre
 behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel 
kockákra vágjuk.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése