Guru torta
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C 
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
 - 6 ek cukor
 - 6ek liszt
 - 1 ek kakaópor
 - fél cs. sütőpor
 
 A krémhez:
- 75 dkg túró + 214 g cukor
 - 2-2,5 dl tejföl
 - 2 dl tejszín+100g cukor+ fél cs. habfixáló
 - 1 citrom héja
 
A díszítéshez, rétegzéshez:
- 60 g tejcsoki+ 90 g étcsoki
 - 250 g cukor
 - kb 1 dl habtejszín
 - kevés tört sótlan mogyoró
 
  Elkészítés:
- Kapcsos tortaformába a tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát.
 - Közben kikeverjük a túrót a cukorral, tejföllel, citromhéjjal, majd felverjük a tejszínt a cukorral, és beleforgatjuk a túrókrémbe.
 - A kihűlt piskótát három részre vágjuk.
 - A túrókrémet harmadoljuk, és kenjük meg a piskótalapokat. De ne felejtsünk félretenni egy keveset a torta oldalára.
 - Minden lap tetejét szórjuk meg tört mogyoróval,csorgassunk rá karamellt (olvasszuk meg a cukrot,karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a tejszínt, és olvasszuk el benne a karamellt), majd csokit csorgassunk rá.
 - Az összeállított tortának az oldalát bekenjük a félretett túrókrémmel.
 - Hűtőben tároljuk.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése