Mogyorós- mézes puszedli
Sütési idő: 12-15 perc
Hozzávalók:
- cukrozott cseresznye
 - pisztácia
 - cukorgyöngy
 - kókuszreszelék
 - 200 g méz
 - 125 g Rama
 - 250 g cukor
 - 500 g finomliszt
 - 1 kk. szódabikarbóna
 - 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
 - 1/2 kk. őrölt szerecsendió
 - 1/2 kk. őrölt kardamom
 - 1 kk. őrölt fahéj
 - 200 g hámozott mogyoró
 - 60 g cukrozott narancs
 - 60 g citromhéj
 - 2 ek tej
 - 2 ek. rum
 - 1 tojás
 - 150 g tortabevonó
 - 2 ek. rum 1 tojás
 - 150 g tortabevonó
 
Elkészítés:
1.A mézet a Ramával és a cukorral mérsékelt tűzön addig forrósítjuk, amíg a cukor elolvad, majd kihűtjük.
2.Mély tálban 
összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, és a fűszerekkel. A 
mogyorót durvára, a citrushéjakat finomra vágjuk. A mézhez keverjük a 
tejjel és a rummal elhabart tojást. A mogyoróval és a citrushéjakkal 
együtt a liszthez adjuk, majd jól összedolgozzuk.
3.Tetejét 
elsimítjuk, letakarjuk, és a hűtőben 2-12 órát pihentetjük. A sütőt 
előmelegítjük 180 fokra. 2 sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 6
 részre osztjuk, és lisztezett munkalapon 6 db. 20 cm-es rudat sodrunk 
belőle.
4.2 cm-es 
darabokra vágjuk, golyókká gömbölyítjük, és tisztes távolságra egymástól
 a sütőlapokra sorakoztatjuk. Középső bordamagasságon 12-15 percig 
sütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
5.A csokoládét meleg vízfürdőbe állított lábaskába tördeljük, felolvasztjuk, megmártjuk benne a puszedliket és rácsra rakosgatjuk.
6.Mielőtt a 
máz megkötne, tetejüket megszórjuk néhány csipet kókuszreszelékkel, 
színes cukorgyönggyel, vágott pisztáciával, vagy cukrozott 
cseresznyével.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése