Répatorta
Elkészítési idő: 1 óra - 1 óra 10 perc ; 2 óra (répák elkészítésével együtt)
Sütési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180°C 
Hozzávalók(26 cm-es tortaforma):
- 4 tojás
 - 1,5 dl olaj
 - 40 dkg rétesliszt
 - 1,5 cs. sütőpor
 - 1 cs. van.cukor
 - 30 dkg cukor
 - 30-35 dkg reszelt sárgarépa
 
Krém:
- vajkrém
 - porcukor
 
Elkészítés:
- A tojássárgáját a cukorral, van.cukorral és az olajjal kavarjuk össze.
 - Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd a sütőporos lisztet.
 - A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kavarjuk a masszához.
 - Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntsük bele.
 - Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 45 percig. (Tűpróba!)
 - A vajkrémet a porcukorral keverjük össze, majd a kihűlt tészta tetejét kenjük meg. (Ha szükséges, akkor vágjuk egyenesre a torta tetejét.)
 - Marcipán répákkal díszíthetjük a tetejét.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése