2013. december 29., vasárnap

Bögre süti

Bögre szélére süti


  • elkészítés:15 perc
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:20-25 perc

Hozzávalók

  • 10 dkg Rama
  •  28 dkg liszt
  • 28 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 3 dkg dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 dl tej

Elkészítés

1.A hozzávalókat egy mély tálba tesszük. Először a tojást ütjük bele, majd a tej kivételével mindent belerakunk. A legvégén a tejjel meglocsoljuk a száraz hozzávalókat. Kézi mixerrel összekeverjük. Először a legalacsonyabb fokozaton, majd a leggyorsabbal egyneművé keverjük a masszát.
2.Egy kisebb méretű (18x27 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd elsimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20- 25 percig sütjük.
3.Miután kihűlt, különböző alakzatokat szaggatunk belőle. Ha módunkban áll, szerezzünk be kifejezetten erre a célra gyártott kiszúrót, ami egyből kivágja a bögre peremének a helyét is. Ha nem, oldjuk meg a következőképpen: bármilyen otthon fellelhető kiszúró használata esetén a pohár, vagy bögre (aminek a peremére a sütit tenni akarjuk), anyagvastagságát figyelembe véve a kiszúrt alakzatba egy ennek megfelelő vájatot vágjunk, egy lehetőleg fűrészfogú kiskés segítségével. Ne bánkódjunk, hogy nincs speciális kiszúrónk, mert így sokkal inkább mi magunk tudjuk szabályozni a bögre széléhez mérten.
4.A süteményt kakaóporral, vagy porcukorral is meghinthetjük.

Tippek

Különböző masszív tészták bármelyikéből elkészíthetjük ezt a rendkívül egyszerű, mégis tálalásában nagyon különleges süteményt. Például a csokis muffin tésztája tökéletesen alkalmas erre a célra.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése