Bögre szélére süti
- elkészítés:15 perc
- sütési hőfok:180 ℃
- sütési idő:20-25 perc
Hozzávalók
- 10 dkg Rama
- 28 dkg liszt
- 28 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 3 dkg dió
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 dl tej
Elkészítés
1.A
hozzávalókat egy mély tálba tesszük. Először a tojást ütjük bele, majd a
tej kivételével mindent belerakunk. A legvégén a tejjel meglocsoljuk a
száraz hozzávalókat. Kézi mixerrel összekeverjük. Először a
legalacsonyabb fokozaton, majd a leggyorsabbal egyneművé keverjük a
masszát.
2.Egy kisebb
méretű (18x27 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd
elsimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20- 25 percig
sütjük.
3.Miután
kihűlt, különböző alakzatokat szaggatunk belőle. Ha módunkban áll,
szerezzünk be kifejezetten erre a célra gyártott kiszúrót, ami egyből
kivágja a bögre peremének a helyét is. Ha nem, oldjuk meg a
következőképpen: bármilyen otthon fellelhető kiszúró használata esetén a
pohár, vagy bögre (aminek a peremére a sütit tenni akarjuk),
anyagvastagságát figyelembe véve a kiszúrt alakzatba egy ennek megfelelő
vájatot vágjunk, egy lehetőleg fűrészfogú kiskés segítségével. Ne
bánkódjunk, hogy nincs speciális kiszúrónk, mert így sokkal inkább mi
magunk tudjuk szabályozni a bögre széléhez mérten.
4.A süteményt kakaóporral, vagy porcukorral is meghinthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése