Bögre szélére süti
- elkészítés:15 perc
 - sütési hőfok:180 ℃
 - sütési idő:20-25 perc
 
Hozzávalók
- 10 dkg Rama
 - 28 dkg liszt
 - 28 dkg porcukor
 - 3 db tojás
 - 3 dkg dió
 - 1 csomag sütőpor
 - 1/2 citrom reszelt héja
 - 2 dl tej
 
Elkészítés
1.A 
hozzávalókat egy mély tálba tesszük. Először a tojást ütjük bele, majd a
 tej kivételével mindent belerakunk. A legvégén a tejjel meglocsoljuk a 
száraz hozzávalókat. Kézi mixerrel összekeverjük. Először a 
legalacsonyabb fokozaton, majd a leggyorsabbal egyneművé keverjük a 
masszát.
2.Egy kisebb 
méretű (18x27 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 
elsimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20- 25 percig 
sütjük.
3.Miután 
kihűlt, különböző alakzatokat szaggatunk belőle. Ha módunkban áll, 
szerezzünk be kifejezetten erre a célra gyártott kiszúrót, ami egyből 
kivágja a bögre peremének a helyét is. Ha nem, oldjuk meg a 
következőképpen: bármilyen otthon fellelhető kiszúró használata esetén a
 pohár, vagy bögre (aminek a peremére a sütit tenni akarjuk), 
anyagvastagságát figyelembe véve a kiszúrt alakzatba egy ennek megfelelő
 vájatot vágjunk, egy lehetőleg fűrészfogú kiskés segítségével. Ne 
bánkódjunk, hogy nincs speciális kiszúrónk, mert így sokkal inkább mi 
magunk tudjuk szabályozni a bögre széléhez mérten. 
4.A süteményt kakaóporral, vagy porcukorral is meghinthetjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése