Karácsonyi csillag torta
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók: (kb. 16 szelet)
Tésztához:
2 tojásfehérje (közepes méretű)
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
125 g porcukor
2 teáskanál karácsonyi fűszerkeverék
1 tojás (közepes méretű)
2 tojássárgája (közepes méretű)
3 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
80 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
1 és fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
385 g meggybefőtt
200 ml meggylé
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál karácsonyi fűszerkeverék
Mogyorós krémhez:
100 g mogyorókrém
400 g hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
Tojáslikőrös krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
150 ml hideg tej
100 ml tojáslikőr
Előkészítés:
A meggyet jól lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A gyümölcsöt apróra vágjuk. A kapcsos sütőforma alját (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sót, és kemény habbá verjük. A vajat egy keverőedényben habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a fűszerkeveréket. A tojást fél percig a legmagasabb fokozaton a masszához keverjük. A tojássárgáját a rum aromával elkeverjük, és fokozatosan a masszához adjuk. A lisztet a pudingporral és a sütőporral elkeverjük, és két adagban a masszához szitáljuk. A felvert tojáshabot óvatosan a tésztához forgatjuk.
Majd a tésztát a sütőformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt arany barnára sütjük.
A megsült süteményt a sütőpapírt eltávolítva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőkeretet megtisztítjuk, és a sütemény köré helyezzük.
A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml meggylé hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a meggydarabokat és a fűszerkeveréket, majd hagyjuk kicsit hűlni. A meggyes zselét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, úgy, hogy a torta szélét 2 cm szélességben szabadon hagyjuk.
A mogyorós krémhez a tejszínt a vanillincukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd a mogyorókrémhez forgatjuk. A tejszínes mogyorókrémet a tortalapon egyenletesen elosztjuk.
A tojáslikőrös krémhez az Arankát a tej és tojáslikőr keverékével kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük. A krémmel a torta tetejét ízlés szerint díszítjük. Tálalás előtt a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése