2013. december 3., kedd

Mini muffin

Birsalmás mini muffin



 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Hozzávalók:
Tésztához:


400 g birsalma
50 ml víz
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g darált mogyoró
200 ml habtejszín
50 ml juharszirup
50 g mazsola
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Ezenkívül:

1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
250 ml tej

Előkészítés:


A birsalmát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd apróra vágjuk. Majd a birsalmát a vízzel és a citrom aromával közepes lángos megdinszteljük, majd lecsöpögtetjük, és hagyjuk hűlni. A muffin sütőformát (mini 24-es) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a darált mogyoróval jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint a megdinsztelt birsalmát, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A desszertöntetet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük.
A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még langyosan, a desszertöntet kíséretében tálaljuk.

Tipp:


A birsalmát ízlés szerint helyettesíthetjük almával.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése