Citromos szelet
Citromos szelet
   
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverős: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
250 g lágyvaj vagy margarin
250 g porcukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás (közepes méretű)
200 g liszt
75 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
A bevonathoz:
300 g porcukor
4 evőkanál citromlé
2 evőkanál víz
Elkészítés:
A tésztához a vajat vagy margarint egy kézi robotgéppel a legmagasabb 
fokozaton habosra keverjük. A cukrot és a citromhéjat apránként 
adagoljuk hozzá, és addig keverjük, amíg egyenletes tésztát nem kapunk. 
A tojásokat egyenként, mindegyiket legalább fél percig keverjük bele.
A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, átszitáljuk, és 
adagonként a tésztába keverjük. A tésztát egy kivajazott tepsibe (30 x 
40 cm) öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
A bevonathoz a porcukrot a citromlével és vízzel simára keverjük. A 
tepsit sütőrácsra helyezzük, és még forrón bevonjuk a cukormázzal. Minél
 forróbb a sütemény, annál jobban szívódik bele a bevonat. A süteményt 
rácsra téve hagyjuk kihűlni. 
Receptváltozat: 
Narancsos szelet. A tésztába citromhéj helyett 1 narancs reszelt héját 
keverjük. A mázhoz pedig 250 g szitált porcukrot és 4-5 evőkanál 
narancslevet használunk fel. 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése