Sütemény receptek, különlegességek, sütési praktikák és a külső benyomás és nagyon finom édességek.
2013. december 4., szerda
Citromos szelet
Citromos szelet
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeverős: kb. 160 °C (előmelegítve) Sütési idő: kb. 20-25 perc
Hozzávalók: A kevert tésztához:
250 g lágyvaj vagy margarin
250 g porcukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás (közepes méretű)
200 g liszt
75 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
A bevonathoz:
300 g porcukor
4 evőkanál citromlé
2 evőkanál víz
Elkészítés:
A tésztához a vajat vagy margarint egy kézi robotgéppel a legmagasabb
fokozaton habosra keverjük. A cukrot és a citromhéjat apránként
adagoljuk hozzá, és addig keverjük, amíg egyenletes tésztát nem kapunk.
A tojásokat egyenként, mindegyiket legalább fél percig keverjük bele.
A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, átszitáljuk, és
adagonként a tésztába keverjük. A tésztát egy kivajazott tepsibe (30 x
40 cm) öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
A bevonathoz a porcukrot a citromlével és vízzel simára keverjük. A
tepsit sütőrácsra helyezzük, és még forrón bevonjuk a cukormázzal. Minél
forróbb a sütemény, annál jobban szívódik bele a bevonat. A süteményt
rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Receptváltozat:
Narancsos szelet. A tésztába citromhéj helyett 1 narancs reszelt héját
keverjük. A mázhoz pedig 250 g szitált porcukrot és 4-5 evőkanál
narancslevet használunk fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése