Sütemény receptek, különlegességek, sütési praktikák és a külső benyomás és nagyon finom édességek.
2013. december 4., szerda
Vulkán
Édes pudingvulkán
Hozzávalók:
2 tojás (közepes méretű)
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatin
500 ml tej
200 ml tejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés:
A tojásokat kétfelé választjuk. A tojásfehérjét két csapott evőkanál cukorral konyhai robotgéppel kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a
vanillincukrot, néhány evőkanál tejet, a pudingport és a zselatint. A
maradék tejet felforraljuk és belefőzzük a pudingos keveréket. Még
melegen, kézi habverővel hozzákeverjük a felvert tojáshabot.
Egy kb. 18 cm átmérőjű üvegtálat hideg vízzel kiöblítünk, és beleöntjük a
simára kevert krémet. Ha kihűlt, 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A
pudingot ezután egy tálra borítjuk.
A tejszínből a habfixáló segítségével kemény habot verünk, amivel
feldíszítjük a pudigvulkánt. A maradék habot tálaláskor a
pudingszeletekhez kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése