1.A tészta
hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy kevés cukros
tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival tésztává gyúrjuk
és alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyre téve kelesztjük. Ezután
lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát.
2.Egy 10 cm
átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacok fejét, egy 4 cm-es
pogácsaszaggatóval az orrukat és a maradék tésztából formázzuk a
füleket. Tojással összeragasztjuk a darabokat, majd tepsire téve
megkenjük tojással az összeállított malacfejeket.
3.Lisztbe
mártott ujjal kijelöljük a szemek és az orr helyét. Rövid kelesztés után
ismét átkenjük tojással a fejeket, majd a szem és orr helyét is újra
jelöljük. Előmelegített sütőben 195 °C-on 20-25 perc alatt
világosbarnára sütjük őket.
4.Közben
kikeverjük a díszítőkrémet egy csészében. A tojásfehérjéhez apránként
adjuk hozzá a szitált porcukrot. Annyi cukrot keverjünk egy teáskanállal
hozzá, hogy a masszából kihúzva a kanalat az jégcsapszerűen megálljon
rajta.
5.Miután kihűlt a sütemény, a tojásfehérjés krémből és az olvasztott bevonó masszából kialakítjuk a szemeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése