2013. december 29., vasárnap

Újévi malacfejek

Újévi malacfejek



  • elkészítés:60 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:190 ℃
  • sütési idő:20-25 perc

Hozzávalók

  • A tésztához 60 dkg liszt
    8 dkg porcukor
    15 dkg puha Rama
    2,5 dkg élesztő
    3 db tojás sárgája
    2,5 dl langyos tej
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csapott mokkáskanál só


  • A tetejére 1 db tojás


  • A díszítéshez 1/2 tojásfehérje
    6-8 dkg porcukor
    5 dkg étbevonó massza

     Elkészítés

    1.A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival tésztává gyúrjuk és alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyre téve kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát.
    2.Egy 10 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacok fejét, egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval az orrukat és a maradék tésztából formázzuk a füleket. Tojással összeragasztjuk a darabokat, majd tepsire téve megkenjük tojással az összeállított malacfejeket.
    3.Lisztbe mártott ujjal kijelöljük a szemek és az orr helyét. Rövid kelesztés után ismét átkenjük tojással a fejeket, majd a szem és orr helyét is újra jelöljük. Előmelegített sütőben 195 °C-on 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük őket.
    4.Közben kikeverjük a díszítőkrémet egy csészében. A tojásfehérjéhez apránként adjuk hozzá a szitált porcukrot. Annyi cukrot keverjünk egy teáskanállal hozzá, hogy a masszából kihúzva a kanalat az jégcsapszerűen megálljon rajta.
    5.Miután kihűlt a sütemény, a tojásfehérjés krémből és az olvasztott bevonó masszából kialakítjuk a szemeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése