Karácsonyi süvegtorta
Hozzávalók: (kb. 12 szelet)
Tésztához:
600 g alma
50 g Dr. Oetker Marcipán
200 g lágy vaj vagy margarin
200 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 tojás (közepes méretű)
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
100 g reszelt étcsokoládé
Mázhoz:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
150 g Dr. Oetker Marcipán
Dr. Oetker Ételszínezék piros
50 g porcukor
1 tubus Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
Előkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és lereszeljük. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A vajat a marcipánmasszával egy keverőedényben jól elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd tovább keverjük. A tojást egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral és a fahéjjal elkeverjük, a masszához szitáljuk, sima tésztává keverjük. A csoki reszeléket hozzáadjuk, az almát hozzáforgatjuk. Végül a tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, majd a tortát bevonjuk vele, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
A marcipánmasszát a porcukorral összegyúrjuk, háromnegyed részét a piros ételfestékkel színezzük. A marcipánból 12 db golyót és 24 db tojásdad alakú formát gyúrunk, melyek tetejét enyhén megnyomjuk. A piros marcipánból 12 db kis süveget formázunk. A süvegek aljára egy pár ovális marcipán cipőcskét nyomunk, a süvegek tetejét a marcipán bojttal díszítjük. Az így kapott kis süvegeket a tortán körben elhelyezzük. Végül a Díszítő Cukormázzal a süvegeknek arcocskát rajzolunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése