2013. december 4., szerda

Karamell kompóttal

Karamell torta kompóttal


Hozzávalók: (Kb. 12 szelet)

Tésztához:

2 tojás (közepes méretű)
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
60 g búzaliszt


Feltéthez:


150 g meggylekvár
470 g barackbefőtt (jól lecsöpögtetve)


Joghurt krémhez:

250 ml natúr joghurt
250 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál porcukor


Karamell krémhez:


600 ml hideg habtejszín
10 tejkaramell bonbon
200 g apróra vágott étcsokoládé
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló


Díszítéshez:

kevés kakaópor (cukrozatlan)
porcukor ízlés szerint


Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.


Elkészítés:

A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
A megsült tésztát egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Majd egy tortatálra helyezzük, tetejét a lekvárral megkenjük, és a megtisztított sütőkeretet köré helyezzük.
A joghurtot a tejszínnel és a Zselatin fixszel elkeverjük. Majd hozzákeverjük a citromhéjat, végül a cukrot. A krémet a tésztán egyenletesen elsimítjuk, 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Közben a karamell bonbonokat egy főzőedényben 250 ml tejszín hozzáadásával megolvasztjuk. Hozzáadjuk a csokidarabokat, és gyakori kevergetés mellett megolvasztjuk. Végül az egészet hagyjuk kihűlni. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a kihűlt csokis-karamelles masszát. A krémet a joghurtos rétegen elsimítjuk, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálaláskor kakaóporral meghintjük, ízlés szerint porcukorból különböző motívumokat szórunk a tetejére.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése