Sütemény receptek, különlegességek, sütési praktikák és a külső benyomás és nagyon finom édességek.
2013. december 4., szerda
Karamell kompóttal
Karamell torta kompóttal
Hozzávalók: (Kb. 12 szelet)
Tésztához:
2 tojás (közepes méretű)
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
60 g búzaliszt Feltéthez:
150 g meggylekvár
470 g barackbefőtt (jól lecsöpögtetve)
Joghurt krémhez:
250 ml natúr joghurt
250 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál porcukor Karamell krémhez:
600 ml hideg habtejszín
10 tejkaramell bonbon
200 g apróra vágott étcsokoládé
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Díszítéshez:
kevés kakaópor (cukrozatlan)
porcukor ízlés szerint
Előkészítés:
A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük, majd
hozzászitáljuk a lisztet, és sima tésztává keverjük. A tésztát a
sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe
toljuk, és a süteményt megsütjük.
A megsült tésztát egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Majd egy tortatálra
helyezzük, tetejét a lekvárral megkenjük, és a megtisztított sütőkeretet
köré helyezzük.
A joghurtot a tejszínnel és a Zselatin fixszel elkeverjük. Majd
hozzákeverjük a citromhéjat, végül a cukrot. A krémet a tésztán
egyenletesen elsimítjuk, 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Közben a karamell bonbonokat egy főzőedényben 250 ml tejszín
hozzáadásával megolvasztjuk. Hozzáadjuk a csokidarabokat, és gyakori
kevergetés mellett megolvasztjuk. Végül az egészet hagyjuk kihűlni. A
maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a
kihűlt csokis-karamelles masszát. A krémet a joghurtos rétegen
elsimítjuk, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálaláskor kakaóporral meghintjük, ízlés szerint porcukorból különböző motívumokat szórunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése