2013. december 4., szerda

Csupacsoki kocka

Csupa csoki kocka

(kb. 12 db)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

Hozzávalók: (kb. 12 db)
Tésztához:


50 g lágy vaj
3 tojás (közepes méretű)
5 evőkanál forró víz
100 g porcukor
100 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Töltelékhez:

8-10 evőkanál narancslekvár
100 g csokoládé reszelék

Mázhoz:

1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium

Előkészítés:

A vajat egy főzőedényben megolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A tepsit (kb. 40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojást és a forró vizet gőz felett a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, az étkezési keményítővel, a kakaóval és a fűszerkeverékkel elkeverjük, a masszához szitáljuk, és hozzákeverjük az megolvasztott vajat, majd sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
A megsült tésztát a sütőpapírral kifordítjuk, sütőrácsra téve hagyjuk hűlni. Majd lehúzzuk tetejéről a sütőpapírt.
A tésztát 3 részre (kb. 30 x 13 cm méretűre) vágjuk. A lekvárt átkeverjük, majd az egyik tésztalapot megkenjük a lekvárral, tetejét a csokoládéreszelék felével megszórjuk. Majd a másik lapot is megkenjük a lekvárral, ráfektetjük a második tésztalapot, és a folyamatot megismételjük. Végül a tetejére helyezzük az utolsó tésztalapot is, kicsit megnyomjuk, és a süteményt tetszőleges méretű kockákra vágjuk. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, majd lecsorgatjuk vele a sütemény kockákat. Ízlés szerint szórócukorral meghintve tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése