Sütemény receptek, különlegességek, sütési praktikák és a külső benyomás és nagyon finom édességek.
2013. december 3., kedd
Vakondtúrás
Vakondtúrás torta
A sütőformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük. Alsó és felsőfűtés: kb. 170 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve) Sütési idő: 30-35 perc
Hozzávalók:Tésztához:
1 db Dr. Oetker Vakondtúrás torta alappor
125 g lágy vaj vagy margarin
3 db tojás Krémhez:
1 db Dr Oetker Vakondtúrás krém alappor
3 db banán (közepes méretű)
500 ml hideg tejszín
100 ml hideg víz
50 g csokoládélap Elkészítések:Tészta:
A tészta alapport, a margarint és a tojásokat egy keverőedénybe tesszük.
Az egészet egy kézi robotgéppel először a legalacsonyabb, majd a
legmagasabb fokozaton 5 percig keverjük. A tésztát a kivajazott
tortaformába egyenletesen beleöntjük, és a sütőbe helyezzük. Sütés után a
tortát a tortaformából kivesszük, és hűlni hagyjuk. Tészta formázása.
A kihűlt tésztát egy tortalapra helyezzük. Egy kanál segítségével kb.
fél cm mélyen a torta közepét kivájjuk úgy, hogy a torta szélén 1 cm-es
peremrészt hagyunk. A kivájt tésztadarabokat egy edénybe morzsoljuk. Krém elkészítése:
A banánokat meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk. Vágott felülettel
lefelé a tortában kivájt mélyedésbe helyezzük. A hideg tejszínt kemény
habbá verjük. A krém alapport és a kimért vizet egy keverőedénybe
öntjük, és habverővel fél percig simára keverjük. A felvert tejszínt két
részletben hozzáadjuk, végül a csokoládélapokat is belekeverjük. A
krémet a tésztára öntjük és felpúpozzuk. Végezetül a legömbölyített
kúpra rászórjuk a szétmorzsolt tésztadarabokat. Fogyasztás előtt a
tortát kb. 2 órán keresztül hűtőszekrényben tároljuk. Tipp:
A tortát maximum 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíthetjük.
Es kell meg 75 ml tej a tesztahoz
VálaszTörlés