2013. december 3., kedd

Vakondtúrás

Vakondtúrás torta

 A sütőformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Sütési idő: 30-35 perc


Hozzávalók: Tésztához:
1 db Dr. Oetker Vakondtúrás torta alappor
125 g lágy vaj vagy margarin
3 db tojás

Krémhez:
1 db Dr Oetker Vakondtúrás krém alappor
3 db banán (közepes méretű)
500 ml hideg tejszín
100 ml hideg víz
50 g csokoládélap


Elkészítések: Tészta:
A tészta alapport, a margarint és a tojásokat egy keverőedénybe tesszük. Az egészet egy kézi robotgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig keverjük. A tésztát a kivajazott tortaformába egyenletesen beleöntjük, és a sütőbe helyezzük. Sütés után a tortát a tortaformából kivesszük, és hűlni hagyjuk.

Tészta formázása.
A kihűlt tésztát egy tortalapra helyezzük. Egy kanál segítségével kb. fél cm mélyen a torta közepét kivájjuk úgy, hogy a torta szélén 1 cm-es peremrészt hagyunk. A kivájt tésztadarabokat egy edénybe morzsoljuk.

Krém elkészítése:
A banánokat meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk. Vágott felülettel lefelé a tortában kivájt mélyedésbe helyezzük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A krém alapport és a kimért vizet egy keverőedénybe öntjük, és habverővel fél percig simára keverjük. A felvert tejszínt két részletben hozzáadjuk, végül a csokoládélapokat is belekeverjük. A krémet a tésztára öntjük és felpúpozzuk. Végezetül a legömbölyített kúpra rászórjuk a szétmorzsolt tésztadarabokat. Fogyasztás előtt a tortát kb. 2 órán keresztül hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:
A tortát maximum 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíthetjük.

1 megjegyzés: