Sütemény receptek, különlegességek, sütési praktikák és a külső benyomás és nagyon finom édességek.
2013. december 3., kedd
Mézeskalács
Mézeskalács alaprecept
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)Sütési idő:kb. 10 - 15 perc
Hozzávalók:
125 g folyékony méz
200 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g lágy vaj vagy margarin
4 evőkanál tej
3 csepp Dr. Oetker Aroma mandula
1 csapott teáskanál fahéj
400 g liszt
100 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
2 csapott evőkanál kakaópor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Elkészítés:
Egy lábasban felmelegítjük a mézet, a cukrot, a vanillincukrot, a
vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A
kihűlt masszába belekeverjük a többi hozzávalót, majd belisztezett
munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben
megsütjük a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése