2013. december 3., kedd

Mézeskalács

Mézeskalács alaprecept


Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 - 15 perc

 Hozzávalók:

125 g folyékony méz
200 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g lágy vaj vagy margarin
4 evőkanál tej
3 csepp Dr. Oetker Aroma mandula
1 csapott teáskanál fahéj
400 g liszt
100 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
2 csapott evőkanál kakaópor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor


Elkészítés:

Egy lábasban felmelegítjük a mézet, a cukrot, a vanillincukrot, a vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszába belekeverjük a többi hozzávalót, majd belisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése