2013. december 4., szerda

Boros rolád

Boros rolád

Hozzávalók:
Tésztához:


5 tojás
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
100 g simaliszt


Krémhez:

400 ml fehérbor
1 citrom leve
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
250 g lágyvaj vagy margarin
200 g porcukor


Díszítéshez:

Kevés csokireszelék


Elkészítés:

A tojást a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal krémesre felverjük. A lisztet rászitáljuk, és óvatosan belekeverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben (30x35 cm) egyenletesen elosztjuk. A tepsit az előmelegített sütőbe csúsztatjuk, és a tésztát megsütjük.
A tésztát egy cukorral megszórt sütőpapírra helyezzük. Az alját hideg vízzel megkenjük, és a hozzásült sütőpapírt eltávolítjuk.
A krémhez elkészítjük a pudingot a tasakon lévő előírás alapján de nem tejjel, hanem a borral és a citrom levével. A pudingot lehűtjük, hűtés közben többször megkeverjük. A vajat vagy margarint a porcukorral elkeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a pudinghoz.
A lehűlt tésztát a pudingkrém háromnegyedével megkenjük, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. A rolád külsejét megkenjük a maradék krémmel, megszórjuk csokireszelékkel, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése