Boros rolád
Boros rolád

 
Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
100 g simaliszt
Krémhez:
400 ml fehérbor
1 citrom leve
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
250 g lágyvaj vagy margarin
200 g porcukor
Díszítéshez:
Kevés csokireszelék
Elkészítés:
A tojást a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal 
krémesre felverjük. A lisztet rászitáljuk, és óvatosan belekeverjük. A 
masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben (30x35 cm) egyenletesen 
elosztjuk. A tepsit az előmelegített sütőbe csúsztatjuk, és a tésztát 
megsütjük.
A tésztát egy cukorral megszórt sütőpapírra helyezzük. Az alját hideg vízzel megkenjük, és a hozzásült sütőpapírt eltávolítjuk.
A krémhez elkészítjük a pudingot a tasakon lévő előírás alapján de nem 
tejjel, hanem a borral és a citrom levével. A pudingot lehűtjük, hűtés 
közben többször megkeverjük. A vajat vagy margarint a porcukorral 
elkeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a pudinghoz.
A lehűlt tésztát a pudingkrém háromnegyedével megkenjük, majd a 
sütőpapír segítségével feltekerjük. A rolád külsejét megkenjük a maradék
 krémmel, megszórjuk csokireszelékkel, majd legalább 2 órára 
hűtőszekrénybe tesszük.
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése