Sütemény receptek, különlegességek, sütési praktikák és a külső benyomás és nagyon finom édességek.
2013. december 4., szerda
Boros rolád
Boros rolád
Hozzávalók: Tésztához:
5 tojás
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
100 g simaliszt
Krémhez:
400 ml fehérbor
1 citrom leve
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
250 g lágyvaj vagy margarin
200 g porcukor
Díszítéshez:
Kevés csokireszelék
Elkészítés:
A tojást a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal
krémesre felverjük. A lisztet rászitáljuk, és óvatosan belekeverjük. A
masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben (30x35 cm) egyenletesen
elosztjuk. A tepsit az előmelegített sütőbe csúsztatjuk, és a tésztát
megsütjük. A tésztát egy cukorral megszórt sütőpapírra helyezzük. Az alját hideg vízzel megkenjük, és a hozzásült sütőpapírt eltávolítjuk.
A krémhez elkészítjük a pudingot a tasakon lévő előírás alapján de nem
tejjel, hanem a borral és a citrom levével. A pudingot lehűtjük, hűtés
közben többször megkeverjük. A vajat vagy margarint a porcukorral
elkeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a pudinghoz.
A lehűlt tésztát a pudingkrém háromnegyedével megkenjük, majd a
sütőpapír segítségével feltekerjük. A rolád külsejét megkenjük a maradék
krémmel, megszórjuk csokireszelékkel, majd legalább 2 órára
hűtőszekrénybe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése