2013. december 4., szerda

Csigusz

Pudingcsigák

 
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
 
Hozzávalók:
Tészta:


4 tojás (közepes méretű)
100 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű

Töltelék:


500 ml tej
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding eperízű

Ezenkívül:

Csokoládérudacskák

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra verjük. A pudingport rászórjuk, majd óvatosan belekeverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (30x35 cm) és megsütjük.
Sütés után a tésztát egy cukorral meghintett papírra borítjuk. A sütőpapírt hideg vízzel meglocsoljuk, majd óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves konyhakendővel letakarjuk.
A töltelékhez a pudingot a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük. A még forró pudingot a tésztára öntjük úgy, hogy az alsó szélén több puding legyen. A tésztát a papír segítségével alulról felfelé felgöngyöljük, hogy egy kb. 3 cm-es szegélyrész megmaradjon. Ezután 3 órát állni hagyjuk.
A tekercset kb. 3 cm széles darabokra szeleteljük (a kést mindig mossuk le forró vízben!). A tészta végére szúrjunk csokoládé-rudacskákat díszítésként.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése