2013. december 4., szerda

Bohi

Pudingbohóc

Hozzávalók:
Csokoládé puding:


750 ml tej
70 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű

Vanília puding:

750 ml tej
70 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű

Díszítéshez:

Fél tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Rum (ízlés szerint)

Elkészítés:

Egy nagyobb edényt (kb. 20 cm átmérő) hideg vízzel kiöblítünk, és fóliával - lehetőleg minél alaposabban - kibélelünk.
A csokoládé és a vanília pudingot a megadott hozzávalókkal a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük.
A még forró vanília és csokoládé pudingból felváltva kisebb szeleteket emelünk egy kanállal az edény különböző részeire, majd a tetejét lesimítjuk. Lehetőleg egész éjjel hűlni hagyjuk.
A díszítéshez a tortabevonót a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük. Kis tálkába öntjük, és néhány csepp rumot adunk hozzá. A tortabevonó-masszát egy nyomózsákba öntjük, és egy fóliára szemeket, kezeket és nyelvet formázunk. Fél órát hűlni hagyjuk.
A pudingot az edényből egy nagy tányérra kifordítjuk, és a fóliát óvatosan eltávolítjuk. Egy kanállal kivágjuk a száj helyét, majd a csokoládédarabkákat felhelyezve elkészítjük a szemeket, a kezeket és a nyelvet. A maradék tortabevonóval hajat formázunk.

Tipp:

A két pudingot lehetőleg egyszerre vagy gyorsan egymás után készítsük el.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése