2013. december 4., szerda

Citromos-mákos muffin

Citromos-mákos muffin

 

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc



Hozzávalók: (Kb. 12 db)

Tésztához:


1 tojás (közepes méretű)
50 ml napraforgó olaj
150 ml joghurt
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
130 g búzaliszt
50 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
1 és fél teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 g darált mák

Mázhoz:


125 g porcukor
1 citrom leve
Kevés darált mák díszítéshez

Előkészítés:

A muffin sütőformát kivajazzuk vagy papírformával kibéleljük, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojást, az olajat, a joghurtot, a cukrot, a vanillincukrot, és reszelt citromhéjat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán rövid idő alatt jól elkeverjük.
A lisztet az étkezési keményítővel és a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, hozzáadjuk a darált mákot, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. Két evőkanál segítségével a tésztát a muffin sütőformában egyenletesen elosztjuk, a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
A süteményt 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a porcukrot egy evőkanál szűrt citromlével elkeverjük úgy, hogy sima, sűrű masszát kapjunk. A mázzal a kihűlt muffinok tetejét egy kenőecset segítségével megkenjük, majd azonnal, még a máz megszilárdulása előtt a félretett mákkal megszórjuk.

Tipp:

Díszítéshez a mák helyett használhatunk egyéb színes cukor dekorációt: Dr. Oetker színes Tortadarát vagy Dr. Oetker rózsaszín-lila Dekorszívet.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése