2013. december 10., kedd

Tiramisu szív

Tiramisu szív

 

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

Hozzávalók:
(kb. 8 adag)
Tésztához:


200 g búzaliszt
15 g kakaópor (cukrozatlan)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g lágy vaj vagy margarin
2 evőkanál tej

Krémhez:

200 g szeder (mélyfagyasztott)
30 g porcukor
1 doboz Dr. Oetker Tiramisu Krémpor
250 ml hideg habtejszín
20 g pisztácia

Előkészítés:

A szedret porcukorral meghintjük, így hagyjuk felolvadni. A pisztácia magokat apróra törjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk.
A tésztát egy liszttel enyhén meghintett munkalapon kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk, majd 8 (kb. 10 cm magas) szívet szaggatunk vagy egy sablon segítségével kivágunk belőle. A maradék tésztából a díszítéshez kis szíveket szaggatunk. Majd a szíveket a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
A megsült szíveket egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tiramisu krémet a dobozon lévő használati utasítás szerint a 250 ml tejszínnel elkészítjük, majd a nagyobb szíveket egyenletesen megkenjük vele. A felolvadt szedret a krémen egyenletesen elosztjuk, a kisebb szívekkel, a pisztácia magokkal és porcukorral meghintve tálaljuk. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése