Mézeskalács házikó
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
Hozzávalók:
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Mézeskalács alappor
50 g lágy vaj vagy margarin
50 ml tej
2 tojássárgája (közepes méretű)
Ezenkívül:
1 tojásfehérje (közepes méretű)
1 tubus Dr. Oetker Díszítő Cukormáz
1 üveg Dr. Oetker Csoki drazsé mini
Néhány szem gyümölcs gumicukor
Kevés porcukor
Előkészítés:
A tepsit (kb. 40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A tésztához az alapport egy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 3-5 percig keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon néhányszor átgyúrjuk, majd 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk.
A tésztából a mellékelt sablon segítségével kivágjuk a ház részeit, majd a lapokat a tepsibe fektetjük, a maradék tésztából kerítéselemeket vágunk, tetejüket a tojásfehérjével megkenjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk jól kihűlni.
A tasakban lévő dekor cukrot a megmaradt tojásfehérjével kb. 3-5 perc alatt felverjük, majd az így kapott mázat nyomózsákba töltjük.
A házikó egyik tetejéhez a homlokzatokat a mázzal összeragasztjuk, majd hozzáragasztjuk a házikó másik oldali tetejét is. Végül a kéményt is a tetőre illesztjük. A házikót a Díszítő cukormázzal díszítjük, a mázba ízlés szerint Csoki Drazsékat nyomunk. A tető csúcsára egy-egy szem gyümölcs gumicukrot ragasztunk. Az elkészült házikót porcukorral hintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése