Mackópuding
Hozzávalók:
Krém:
250 g joghurt
200 g mascarpone
Fél citrom héja
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatin
Fél dl rum (ízlés szerint)
250 ml habtejszín
Öntet:
250 ml tej
50 g porcukor
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál tej
1 evőkanál Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
Díszítéshez:
Kakaópor
Ribizli és áfonya
Elkészítés:
A joghurtot a mascarponéval, a citromhéjjal, a vanillincukorral és a porcukorral jól elkeverjük. A zselatint a rumban feloldjuk, és keverés közben a teljes oldódásig felmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor langyos, a joghurtos masszát és a felvert tejszínt hozzákeverjük, majd kb. fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
A krémet egy nyomózsákba szedjük. A hideg tányéron formázzunk egy nagyobb gömböt a hasnak, egy kisebb gömböt a fejnek, és további kisebb gömböket a karoknak, lábaknak és a füleknek. 2 órát hideg helyen állni hagyjuk.
Az öntet számára a 250 ml tejet a porcukorral és a kakaóporral gyakori kevergetés közben felforraljuk. A 4 evőkanál tejet a pudingporral jól elkeverjük és a forró tejbe öntjük. Keverés közben még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről és többszöri keverés után hagyjuk kihűlni.
A kihűlt öntetet öntsük a mackótest köré. A mackót hintsük meg kakaóporral és a gyümölcsökkel formáljunk neki szemeket és orrot.
Tipp:
Az öntet elkészítéséhez használhatunk Dr. Oetker csokoládéízű Desszertöntetet is.
Krém:
250 g joghurt
200 g mascarpone
Fél citrom héja
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatin
Fél dl rum (ízlés szerint)
250 ml habtejszín
Öntet:
250 ml tej
50 g porcukor
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál tej
1 evőkanál Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
Díszítéshez:
Kakaópor
Ribizli és áfonya
Elkészítés:
A joghurtot a mascarponéval, a citromhéjjal, a vanillincukorral és a porcukorral jól elkeverjük. A zselatint a rumban feloldjuk, és keverés közben a teljes oldódásig felmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor langyos, a joghurtos masszát és a felvert tejszínt hozzákeverjük, majd kb. fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
A krémet egy nyomózsákba szedjük. A hideg tányéron formázzunk egy nagyobb gömböt a hasnak, egy kisebb gömböt a fejnek, és további kisebb gömböket a karoknak, lábaknak és a füleknek. 2 órát hideg helyen állni hagyjuk.
Az öntet számára a 250 ml tejet a porcukorral és a kakaóporral gyakori kevergetés közben felforraljuk. A 4 evőkanál tejet a pudingporral jól elkeverjük és a forró tejbe öntjük. Keverés közben még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről és többszöri keverés után hagyjuk kihűlni.
A kihűlt öntetet öntsük a mackótest köré. A mackót hintsük meg kakaóporral és a gyümölcsökkel formáljunk neki szemeket és orrot.
Tipp:
Az öntet elkészítéséhez használhatunk Dr. Oetker csokoládéízű Desszertöntetet is.
luckyniki | Online casino in Japan - Casinoinjapan.com
VálaszTörlés› luckyniki › luckyniki The Luckyniki Japanese slot machine is the game that combines luck and charm. The ラッキーニッキー game has all the same features as the other popular games クイーンカジノ on happyluke the market