Adventi marcipános őzgerinc
Hozzávalók- 100 g liszt
- 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 180 g darált dió
- 200 g marcipánmassza
- 1 citrom reszelt héja
- 3 egész tojás
- 100 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
A mázhoz:
- 200 g fehér csoki
- 2 ek. étolaj
Elkészítés
1. A marcipánt sajtreszelőn lereszelem, majd a liszttell, a dióval, a reszelt citromhéjjal és a mézeskalács fűszerrel egy nagy tálban összekeverem.
2. A tojásokat habosra keverem a kétféle cukorral és a tejszínnel, majd a lisztes keveréket apránként hozzáadagolva alaposan összedolgozom.
3. A masszát egy kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntöm, elegyengetem, és 175 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 50-55 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha a teteje már nagyon pirulna, lefedem fóliával!
4. A mázhoz a fehércsokit az olajjal vízfürdő felett megolvasztom, és egyenletesen bevonom vele a süteményt.
5. Tetszés szerint dekorálhatod csokipasztillákkal. Várd meg, amíg a máz hűlni kezd, csak ezután nyomkodd bele a csokidíszeket, különben szétolvadnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése