2013. november 26., kedd

Niki ha ezt megcsinálod én is kérek belöle

Finom mézes kocka

 


Elkészítési idő:30-35 perc

Sütési idő: 30 perc

Sütési hőfok:160-170 ℃

Hozzávalók: 

  • 1 üveg sárgabaracklekvár
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál rum
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • 14 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • reszelt narancshéj
  • reszelt citromhéj
  • 10 dkg Rama
  • 25 dkg méz
  • 40 dkg finomliszt 
  • tortabevonó

Elkészítés:

A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a Ramát, és addig kevergetjük, amíg elolvad benne. Vigyázzunk, hogy a méz ne forrjon fel. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és apránként összedolgozzuk a mézes Ramával. A reszelt citrom és narancshéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel, rummal és kakaóporral ízesítjük, azután összegyúrjuk a sütőporral elkevert liszttel. A tésztát 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160-170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk, és megkenjük baracklekvárral. A tetejét bevonjuk csokoládéval, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen, a tészta pedig kellőképpen megpuhuljon. Szeletekre vágva kínáljuk, a tetejét tetszés szerint díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése