Somlói galuska
Sütési idő: 30 perc (tűpróba!)
Sütési hőfok: 180 °C
Elkészítési idő: kb 1 óra
Hozzávalók:Tészta:
- 10 tojás
- 10 ek cukor
- 10 ek liszt
- 0,5 cs. sütőpor
Hab
- 1 l habtejszín
- 12 ek cukor (ízlés szerint)
- 1,5 cs. habfixáló
Csoki
- 0,5 kg cukor
- 1 dl víz
- kakaó (annyi, hogy szép csoki színe legyen)
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból készítsük el a piskótát.
- Ha kihűlt daraboljuk apró kockára.
- A tejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd amikor kezd keményedni adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
- A csokihoz keverjük össze a hozzávalókat, majd főzzük sűrűre, kb 10-12 percen át.
- A tál aljára rakjunk egy kis tejszínhabot, lazán rakjuk le a piskóta darabokat, majd locsoljuk le csokival.
- És folyamatosan rétegezzük ebben a sorrendben. A végén zárjuk le tejszínhabbal.
- Hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése