2013. november 23., szombat

Gesztenyekocka

Még javában tart az ősz de az időjárás nem ezt mutatja ha a barátokkal egy jó kis délutánt akarsz eltölteni a barátaiddal itt van egy nagyon finom recept.
Gesztenyekocka
Hőfok:180°

Elkészítés:70 perc

Sütési idő: 20 perc


Hozzávalók:
  • A krémhez 25-30 dkg porcukor
    3 dl tej
    1 csomag (49 g) Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
    50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
    2 evőkanál rum
    20 dkg Rama

  • A tésztához 2 evőkanál keserű kakaópor
    6 evőkanál finomliszt
    fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
    6 evőkanál porcukor
    6 tojás
    10 dkg Rama

  • A tepsi kikenéséhez finomliszt
    Rama

  • A tetejére 2 evőkanál keserű kakaópor
    3-4 evőkanál kristálycukor
    6 dl habtejszín
    1 csomag Dr. Oetker Habfixáló


Elkészítés:

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése