Még javában tart az ősz de az időjárás nem ezt mutatja ha a barátokkal egy jó kis délutánt akarsz eltölteni a barátaiddal itt van egy nagyon finom recept.
Gesztenyekocka
Hőfok:180°
Elkészítés:70 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók:
-
A krémhez
25-30 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag (49 g) Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 evőkanál rum
20 dkg Rama
-
A tésztához
2 evőkanál keserű kakaópor
6 evőkanál finomliszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
6 evőkanál porcukor
6 tojás
10 dkg Rama
-
A tepsi kikenéséhez
finomliszt
Rama
-
A tetejére
2 evőkanál keserű kakaópor
3-4 evőkanál kristálycukor
6 dl habtejszín
1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés:
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral
habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc.
Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább
keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk,
egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk,
óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy,
két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk,
belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165
°C), kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10
dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát
először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A
fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához
keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen
a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a
habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a
gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre
behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel
kockákra vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése