2013. november 26., kedd

Fincsi kocka

Kókuszos-mézes kocka

 

Elkészítési idő: 90 perc

Sütési idő: 20-25 perc

Sütési hőfok: 180°C

Hozzávalók:

  • A csokoládémázhoz 15-18 evőkanál tej
    6 evőkanál rum
    6 evőkanál kakaópor
    30 dkg porcukor
    33 dkg Rama

  • A díszítéshez 15-20 dkg kókuszreszelék

  • A tésztához 2 dl tej
    1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
    1 evőkanál reszelt citromhéj
    28 dkg finomliszt
    1 db tojás
    3 evőkanál méz
    1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
    25 dkg porcukor
    3 dkg Rama

  • A forma kikenéséhez és a tepsi meghintéséhez finomliszt
    Rama

 

Elkészítés:

1.A Ramát megolvasztjuk. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézet, a tojást, a reszelt citromhéjat és az olvasztott Ramát összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel váltakozva a cukros Ramához adjuk, majd jól eldolgozzuk.
2.A tepsit Ramával kikenjük, lisztel meghintjük, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 percig sütjük.
3.Elkészítjük a csokoládémázat. A Ramát felolvasztjuk, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a rumot és a tejet, egy lábasba öntjük és állandó keverés mellett felforraljuk.
4. A tűzről levéve kicsit lehűtjük. A kész tésztát még melegen kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, a csokoládémázba mártjuk, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése