Különleges diótorta
Elkészítés: 80 perc
Nehézség: nehéz
Sütési hőfok: 150 ℃
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók:
-
A tésztához
reszelt citromhéj
50 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
10 db tojásfehérje
-
A töltelék 3. részéhez
20 dkg porcukor
25 dkg Rama Vajas íz
-
A töltelék 2. részéhez
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 dl tej
-
A töltelék 1. részéhez
5 db tojássárgája
1 dl tej
20 dkg dió
1.A
tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a
citromlevet. Az elkészített masszát három részre osztva, adagonként
külön-külön a kikent formába öntjük és előmelegített sütőben 10 percig
sütjük 150 °C fokon.
2.A tejbe belekeverjük a diót és a tojássárgákat, majd folytonos keverés közben forrásig hevítjük. Ezután lehűtjük.
3.A tejet
felforraljuk, hozzáadjuk a kis tejben elkevert étkezési keményítőt és a
cukrot. Ha a massza besűrűsödött, hozzáadjuk az első töltelékhez és
kihűtjük.
4.Habosra keverjük a Ramát a porcukorral. Hozzáadjuk az előzőleg összeállított és kihűtött krémhez.
5.A lapokat
megkenjük a töltelékkel, és egymásra rakjuk őket. A krémmel megkenjük a
torta tetejét is, és tejszínhabbal díszítjük. Behűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése