2013. november 26., kedd

Dió torta

Különleges diótorta

 

Elkészítés: 80 perc
Nehézség: nehéz
Sütési hőfok: 150 ℃
Sütési idő: 10 perc
 
Hozzávalók: 
  • A tésztához reszelt citromhéj
    50 dkg porcukor
    2 evőkanál citromlé
    10 db tojásfehérje

  • A töltelék 3. részéhez 20 dkg porcukor
    25 dkg Rama Vajas íz

  • A töltelék 2. részéhez 3 evőkanál kristálycukor
    3 evőkanál étkezési keményítő
    1 dl tej

  • A töltelék 1. részéhez 5 db tojássárgája
    1 dl tej
    20 dkg dió
 Elkészítés: 

1.A tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet. Az elkészített masszát három részre osztva, adagonként külön-külön a kikent formába öntjük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 150 °C fokon.
2.A tejbe belekeverjük a diót és a tojássárgákat, majd folytonos keverés közben forrásig hevítjük. Ezután lehűtjük.
3.A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kis tejben elkevert étkezési keményítőt és a cukrot. Ha a massza besűrűsödött, hozzáadjuk az első töltelékhez és kihűtjük.
4.Habosra keverjük a Ramát a porcukorral. Hozzáadjuk az előzőleg összeállított és kihűtött krémhez.
5.A lapokat megkenjük a töltelékkel, és egymásra rakjuk őket. A krémmel megkenjük a torta tetejét is, és tejszínhabbal díszítjük. Behűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése