2013. november 27., szerda

Meggyes fondant torta

Meggyes fondant torta 

 

Sütési idő: 10 perc + 20 perc 

Sütési hőfok: 180 °C

 

Hozzávalók:

Kakaós piskóta: 

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
Sárga piskóta:
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
Csokikrém:
  • 3 tojássárgája
  • 5 dl habtejszín
  • 120 g csoki
  • 10 ek cukor
Meggykrém:
  • fél kg meggy
  • 3 dl meggylé (nekünk csak 1,5dl volt, ezért a másik 1,5 dl cseresznyelé volt)
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 2-3 ek cukor
Fondant massza:
  • 6 ek víz
  • 1 ek őrölt zselatin (8-10 g)
  • 2 ek méz
  • 1 ek margarin
  • kb. 90-100 dkg porcukor

Elkészítés:

  1. Előtte levő nap, csináljuk meg a fondant masszát az alábbi módon:
  • A porcukor felét tegyük egy tálba, és a közepébe csináljunk mélyedést.
  • A vízben keverjük el a zselatint és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a margarint és a mézet. Így együtt melegítsük fel, hogy szépen elolvadjon.
  • Öntsük bele a mélyedésbe,és fakanállal kavarjuk össze.
  • Kis adagokban adjunk hozzá porcukort, és ha már nem tudjuk fakanállal kavarni, akkor kezdjük el gyúrni.
  • Kis adagokban adagoljuk hozzá a porcukort. Akkor van kész, ha már nem ragacsos és sima a felülete. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény!!
  • Csomagoljuk folpack-ba majd zacskóba. Másnap használatra kész!:)
  • (Én megmelegítettem kb 20 mp-ig, mert sajnos túl kemény volt.) 
     2.  Kapcsos tortaformába a tészta hozzávalóiból süssük meg a 2 piskótát.   
     3.  A csokikrémhez
  • a tojássárgáját 5 cukorral verjük habosra.
  • 3 dl habtejszínbe tegyünk 3 ek cukrot, és a csokit olvasszuk el benne.
  • Majd adjuk hozzá a tojássárgáját és főzzük sűrű krémmé állandó keverés mellett.
  • A maradék 2 dl habtejszínt hűtsük le jól, és 2 ek cukorral verjük kemény habbá. Majd keverjük hozzá a kihűlt csokikrémhez.
       4.  A meggykrémhez a meggyléből,cukorból és a pudingporból főzzünk pudingot a hagyományos módon.

Összerakás:
  1. Az egyik kakaós lapot kenjük meg a csokikrém felével, meggykrém felével és szórjuk rá a meggy felét.
  2. Helyezzük rá a sárga piskótát és ismételjük meg a folyamatot. Végül rakjuk rá a az utolsó kakaós lapot.
  3. Kenjük meg vékonyan a torta tetejét vajkrémmel, és pár percre tegyük be a hűtőbe.
  4. A fondant masszát nyújtsuk ki kb 3 mm-re, és helyezzük rá a tortára. A lelógó részt vágjuk le.
  5. Ízlés szerint díszítsük. Én a rózsákat marcipánból csináltam. Mivel még volt bolti, ezért azt használtam fel. 2 nappal előtte csináltam meg a figurákat.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése