Nagyon könnyen elkészíthető süteményre vágysz csináld meg ezt. :)
Kekszes őzgerinc
elkészítés:20 perc
Hozzávalók:
5 dkg keserű kakaópor
25 dkg porcukor
2 dl víz
50 dkg háztartási keksz
0,3-0,5 dl rum
25 dkg Rama
Elkészítés:
A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra
törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát
hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal
ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát folpackkal
kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3
órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor
vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és a keksztekercset
kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.
Tipp:
A kekszes masszát reszelt citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, durvára vágott mogyoróval, vagy mandulával is ízesíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése