Mogyorós- mézes puszedli
Sütési idő: 12-15 perc
Hozzávalók:
- cukrozott cseresznye
- pisztácia
- cukorgyöngy
- kókuszreszelék
- 200 g méz
- 125 g Rama
- 250 g cukor
- 500 g finomliszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
- 1/2 kk. őrölt szerecsendió
- 1/2 kk. őrölt kardamom
- 1 kk. őrölt fahéj
- 200 g hámozott mogyoró
- 60 g cukrozott narancs
- 60 g citromhéj
- 2 ek tej
- 2 ek. rum
- 1 tojás
- 150 g tortabevonó
- 2 ek. rum 1 tojás
- 150 g tortabevonó
Elkészítés:
1.A mézet a Ramával és a cukorral mérsékelt tűzön addig forrósítjuk, amíg a cukor elolvad, majd kihűtjük.
2.Mély tálban
összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, és a fűszerekkel. A
mogyorót durvára, a citrushéjakat finomra vágjuk. A mézhez keverjük a
tejjel és a rummal elhabart tojást. A mogyoróval és a citrushéjakkal
együtt a liszthez adjuk, majd jól összedolgozzuk.
3.Tetejét
elsimítjuk, letakarjuk, és a hűtőben 2-12 órát pihentetjük. A sütőt
előmelegítjük 180 fokra. 2 sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 6
részre osztjuk, és lisztezett munkalapon 6 db. 20 cm-es rudat sodrunk
belőle.
4.2 cm-es
darabokra vágjuk, golyókká gömbölyítjük, és tisztes távolságra egymástól
a sütőlapokra sorakoztatjuk. Középső bordamagasságon 12-15 percig
sütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
5.A csokoládét meleg vízfürdőbe állított lábaskába tördeljük, felolvasztjuk, megmártjuk benne a puszedliket és rácsra rakosgatjuk.
6.Mielőtt a
máz megkötne, tetejüket megszórjuk néhány csipet kókuszreszelékkel,
színes cukorgyönggyel, vágott pisztáciával, vagy cukrozott
cseresznyével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése