2013. november 30., szombat

Rumos diós kocka

Rumos diós kocka




Hozzávalók

Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált mandula
- 2 ek. rum (vagy 1 üvegcse rumaroma)
- 18 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tejszín
- 4 egész tojás

Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- marcipánmassza

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit a felsoroltak szerint egy nagy tálba teszek, majd addig keverem (kézi habverővel vagy fakanállal), amíg egynemű masszát kapok.

2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (30x25-ös) öntöm, és 150 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd egy nagy deszkára borítom, és bevonom a felolvasztott tortabevonóval.

3. A marcipánmasszát porcukorral meghintett deszkán kinyújtom, és különböző szaggató formákkal kiszaggatom a díszeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése