2013. november 28., csütörtök

Guru torta

Guru torta 

 


Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C 


Hozzávalók:


Tésztához:

  •     6 tojás
  •     6 ek cukor
  •     6ek liszt
  •     1 ek kakaópor
  •     fél cs. sütőpor
 A krémhez:
  •     75 dkg túró + 214 g cukor
  •     2-2,5 dl tejföl
  •     2 dl tejszín+100g cukor+ fél cs. habfixáló
  •     1 citrom héja   

A díszítéshez, rétegzéshez:
  •     60 g tejcsoki+ 90 g étcsoki
  •     250 g cukor
  •     kb 1 dl habtejszín
  •     kevés tört sótlan mogyoró
 
  Elkészítés:

  1.     Kapcsos tortaformába a tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát.
  2.     Közben kikeverjük a túrót a cukorral, tejföllel, citromhéjjal, majd felverjük a tejszínt a cukorral, és beleforgatjuk a túrókrémbe.
  3.     A kihűlt piskótát három részre vágjuk.
  4.     A túrókrémet harmadoljuk, és kenjük meg a piskótalapokat. De ne felejtsünk félretenni egy keveset a torta oldalára.
  5.     Minden lap tetejét szórjuk meg tört mogyoróval,csorgassunk rá karamellt (olvasszuk meg a cukrot,karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a tejszínt, és olvasszuk el benne a karamellt), majd csokit csorgassunk rá.
  6.     Az összeállított tortának az oldalát bekenjük a félretett túrókrémmel.
  7.     Hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése