Guru torta
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6ek liszt
- 1 ek kakaópor
- fél cs. sütőpor
A krémhez:
- 75 dkg túró + 214 g cukor
- 2-2,5 dl tejföl
- 2 dl tejszín+100g cukor+ fél cs. habfixáló
- 1 citrom héja
A díszítéshez, rétegzéshez:
- 60 g tejcsoki+ 90 g étcsoki
- 250 g cukor
- kb 1 dl habtejszín
- kevés tört sótlan mogyoró
Elkészítés:
- Kapcsos tortaformába a tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát.
- Közben kikeverjük a túrót a cukorral, tejföllel, citromhéjjal, majd felverjük a tejszínt a cukorral, és beleforgatjuk a túrókrémbe.
- A kihűlt piskótát három részre vágjuk.
- A túrókrémet harmadoljuk, és kenjük meg a piskótalapokat. De ne felejtsünk félretenni egy keveset a torta oldalára.
- Minden lap tetejét szórjuk meg tört mogyoróval,csorgassunk rá karamellt (olvasszuk meg a cukrot,karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a tejszínt, és olvasszuk el benne a karamellt), majd csokit csorgassunk rá.
- Az összeállított tortának az oldalát bekenjük a félretett túrókrémmel.
- Hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése