Kakaós csiga
Elkészítési idő: 3-4 óra
Sütési idő: 25 perc
Sütési hőfok: 180°C
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 50 g élesztő
- 30 dkg cukor
- csipet só
- 5-6 dl tej
- 20 dkg vaj
- 16 dkg vaj
Töltelék:
- 10 vaj
- 7 ek holland kakaó
- 24 ek cukor
- 1 ek liszt (ez a titok:)
Elkészítés:
- Az élesztőt futtassuk fel 1 dl cukros(csipet), sós(csipet) langyos tejben.
- A cukros lisztbe morzsoljuk el a vajat.
- Adjuk hozzá az élesztőt és kezdjük el összedolgozni, majd adagoljuk hozzá a tejet. (Csak amennyit felvesz!)
- Pihentessük fél órán át, majd gyúrjuk össze, és hagyjuk még további félórára.
- Ha letelt az egy óra, nyújtsuk ki kb 2 cm vastagra és kenjük meg puha vajjal(16 dkg) (NE legyen folyós!) és hajtsuk 3x félbe, majd hagyjuk további félórára pihenni.
- A kakaót,cukrot és a lisztet keverjük össze.
- Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg a kakaós keverékkel. (Én a tésztát félbevágtam, és először csak az egyiket készítettem el, majd a másik felét, mert egyszerre túl nagy lett volna.)
- Tekerjük fel és vágjunk kb 1,5-2 cm-es csigákat.
- Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe és hagyjuk még 20 percig pihenni.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 25 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése