2013. november 29., péntek

Díszítési tippek

Fondantspirál


A fondantspirállal nemcsak tortát, hanem fagylaltkelyhet, gyümölcshabot, de akár somlói galuskát is díszíthetünk.
A technika lépésről lépésre:
1. Nyújtsuk ki a fondantot kb. 2-3mm vékonyra majd vágjuk fel fél centi széles, 10-15 cm hosszú csíkokra.

2. A csíkokat tekerjük fel egy szívószálra, és egy éjszakán át hagyjuk száradni.
3. Ha megszáradtak a spirálok, egyszerűen húzzuk le őket a szívószálakról és már díszíthetjük is vele desszertjeinket.
 Bojtocska 


A bojtot készíthetjük fondantból vagy marcipánból is, szép díszítés esküvői tortákhoz, diplomaosztóra készített finomságokhoz vagy karácsonyi desszertekhez.
A technika lépésről lépésre:


1. Nyújtsuk ki a fondantot vékonyra, maximum 2 mm vastagságúra. Vágjunk ki egy téglalapot, a téglalap rövidebb oldala lesz a bojt rojtjainak hossza.
Egy dekorkés vagy fondantvágó kerék segítségével óvatosan fésűszerűen vágjunk keskeny (max 2mm széles) csíkokat a fondantba ahogy a képen mutatjuk. Nem baj ha egy-egy rojt esetleg leszakad, a végeredménynél nem fog látszódni.
2. A bevagdosott fondant téglalapot tekerjük fel, a rojtokat kicsit rendezgessük el.

3. A tetején ha van, a felesleget vágjuk le. Formázzunk kezünkkel fondantból egy pici golyót, ezt illesszük a bojt tetejére. Hagyjuk megszáradni, majd helyezzük a tortára.
Tipp: A bojtot száradás után ezüst vagy arany gyöngyporral befesthetjük pl. karácsonyi tortákhoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése