Fondantspirál
A fondantspirállal nemcsak tortát, hanem fagylaltkelyhet, gyümölcshabot, de akár somlói galuskát is díszíthetünk.
A technika lépésről lépésre:
1. Nyújtsuk ki a fondantot kb. 2-3mm vékonyra majd vágjuk fel fél centi széles, 10-15 cm hosszú csíkokra.
2. A csíkokat tekerjük fel egy szívószálra, és egy éjszakán át hagyjuk száradni.
3. Ha megszáradtak a spirálok, egyszerűen húzzuk le őket a szívószálakról és már díszíthetjük is vele desszertjeinket.
Bojtocska
A bojtot készíthetjük fondantból vagy
marcipánból is, szép díszítés esküvői tortákhoz, diplomaosztóra
készített finomságokhoz vagy karácsonyi desszertekhez.
A technika lépésről lépésre:
1. Nyújtsuk ki a fondantot vékonyra, maximum 2 mm vastagságúra. Vágjunk
ki egy téglalapot, a téglalap rövidebb oldala lesz a bojt rojtjainak
hossza.
Egy dekorkés vagy fondantvágó kerék segítségével óvatosan fésűszerűen
vágjunk keskeny (max 2mm széles) csíkokat a fondantba ahogy a képen
mutatjuk. Nem baj ha egy-egy rojt esetleg leszakad, a végeredménynél nem
fog látszódni.
2. A bevagdosott fondant téglalapot tekerjük fel, a rojtokat kicsit rendezgessük el.
3. A tetején ha van, a felesleget vágjuk le. Formázzunk kezünkkel
fondantból egy pici golyót, ezt illesszük a bojt tetejére. Hagyjuk
megszáradni, majd helyezzük a tortára.
Tipp: A bojtot száradás után ezüst vagy arany gyöngyporral befesthetjük pl. karácsonyi tortákhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése