Karácsonyi fahéjas csokikenyér
- 25 dkg porcukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 12 dkg sütőmargarin
- 4 tojás
- 2 ek. sárgabarack lekvár
- 1 tk. citromhéj
- 1 tk. rum
- 6 dkg darált dió
- 2 dl tejföl
- 2 ek. kakaópor
- 1 tk. őrölt fahéj
1. A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy kevés cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját pedig a többi hozzávalóval habosra keverem. Legvégül a felvert tojáshabot is beleforgatom a masszába, és sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöm.
2. Kb. 30-35 percig (tűpróba!) sütöm 175 fokon, aztán hagyom a formában kicsit hűlni, majd úgy negyed óra elteltével kiborítom.
3. A mázhoz kb. 10 dkg étcsokit 2 ek. olajjal vízgőz felett kevergetve megolvasztok, és a kihűlt süteményre csurgatom. Miután a máz megszilárdult, szeletekre vágva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése