Imádni való finomságok télre.
Rusei sapkák
Sütési hőfok:190°C
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók:
-
A szóráshoz
30 dkg kókuszreszelék
-
A mázhoz
16 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama
-
A krémhez
25 dkg porcukor
8 dl tej
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
20 dkg rétesliszt
30 dkg Rama
-
A tésztához
fél dl víz
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
3 dkg kakaópor
20 dkg finomliszt
30 dkg kristálycukor
6 db tojás
Elkészítés:
1.Habosra
keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához
keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá
vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy
sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25
percig sütjük.
2.A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.
3.A krémhez
felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a
vaníliás cukrot. A Ramát és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a
lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.
4.A piskóta
korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük
az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
5.A
csokoládémázhoz a Ramát és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk.
Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe
rakjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése