2013. november 28., csütörtök

Szívecskés málnás linzer

Szívecskés málnás linzer 

 

 Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Sütési idő: kb 6 perc
Sütési hőfok: 180°C

Hozzávalók:
Linzer:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg puha margarin
  • 10 dkg cukor
  • fél cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája

Málnalekvár:
  • 140 g málna
  • 100 g cukor
  • fél kiskanál zselatin

Elkészítés:
  1. Keverjük össze a lisztet, sütőport, cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. Morzsoljuk bele a margarint. Majd adjuk hozzá a tojássárgáját és gyúrjuk össze.
  3. Tegyük be a hűtőbe 1 órára. (Nekem erre nem volt időm, szóval ezt a lépést kihagytam.)
  4. Nyújtsuk ki kb fél cm vastagra, és szaggassuk ki. Minden másodiknak a közepét is.
  5. 180 °C-on süssük kb 6 percig.
  6. A málnalekvárhoz a málnát és a cukrot tegyük oda főni. Főzzük kb 15 percig.
  7. Ha lehúztuk a tűzről, adjuk hozzá a zselatint. Ez azért kell, hogy ne folyjon ki a linzerből.
  8. Kenjük meg a lyuk nélkülit, majd helyezzük rá a lyukas részét.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése