2013. november 28., csütörtök

Tömény csokicsoda

Tömény csokicsoda 

 

Elkészítési idő: 2,5 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok:
170 °C

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojásfehérje
  • 120 g cukor
  • 53 g darált dió
  • 53 g liszt
  • 13 g holland kakaó
  • 13 g étcsoki
  • 13 g tejcsoki

Töltelék:
  • 120 g tejcsoki
  • 120 g étcsoki
  • 160 ml tejszín
  • 20 g nutella

Tetejére:
  • darált mogyoró
  • tejcsoki
  • olaj

Elkészítés:
  1. A piskótához a csokikat finomra vágjuk fel. Adjuk hozzá a lisztet, darált diót és a kakaót.
  2. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Majd kavarjuk bele óvatosan a lisztes keveréket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe oszlassuk el a piskóta tésztát, úgy, hogy kb 1 cm vastag legyen. Vigyázzunk arra, hogy a szélei egyenesek legyenek. (nekem nem fedte be az egész tepsit)
  4. 170 °C.on süssük 15-20 percig.
  5. A töltelékhez a csokikat olvasszuk meg gőz felett.
  6. A tejszínt forraljuk fel, és amikor a csoki megolvadt, adjuk hozzá a felforralt tejszínt.
  7. Kavarjuk csomó mentesre, majd tegyük hűvös helyre, hogy teljesen kihűljön.
  8. Ha kihűlt, adjuk hozzá a nutellát, és habverővel habosítsuk.
  9. A tésztát vágjuk 3 részre. ( ez a tésztánk 3 rétege lesz)
  10. Az egyik réteget kenjük meg a krémmel, helyezzük rá a 2. réteget és kenjük meg azt is. Majd helyezzük rá az utolsó részt.
  11. Olvasszuk meg a csokit gőz fölött, adjunk hozzá olajat, hogy ne fagyjon meg olyan hamar.
  12. A tésztát szeleteljük fel, és helyezzük rácsra. Öntsük le a csokival, és az oldalát hintsük meg mogyoróval.

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése