Tömény csokicsoda
Elkészítési idő: 2,5 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 170 °C
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 120 g cukor
- 53 g darált dió
- 53 g liszt
- 13 g holland kakaó
- 13 g étcsoki
- 13 g tejcsoki
Töltelék:
- 120 g tejcsoki
- 120 g étcsoki
- 160 ml tejszín
- 20 g nutella
Tetejére:
- darált mogyoró
- tejcsoki
- olaj
Elkészítés:
- A piskótához a csokikat finomra vágjuk fel. Adjuk hozzá a lisztet, darált diót és a kakaót.
- A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Majd kavarjuk bele óvatosan a lisztes keveréket.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe oszlassuk el a piskóta tésztát, úgy, hogy kb 1 cm vastag legyen. Vigyázzunk arra, hogy a szélei egyenesek legyenek. (nekem nem fedte be az egész tepsit)
- 170 °C.on süssük 15-20 percig.
- A töltelékhez a csokikat olvasszuk meg gőz felett.
- A tejszínt forraljuk fel, és amikor a csoki megolvadt, adjuk hozzá a felforralt tejszínt.
- Kavarjuk csomó mentesre, majd tegyük hűvös helyre, hogy teljesen kihűljön.
- Ha kihűlt, adjuk hozzá a nutellát, és habverővel habosítsuk.
- A tésztát vágjuk 3 részre. ( ez a tésztánk 3 rétege lesz)
- Az egyik réteget kenjük meg a krémmel, helyezzük rá a 2. réteget és kenjük meg azt is. Majd helyezzük rá az utolsó részt.
- Olvasszuk meg a csokit gőz fölött, adjunk hozzá olajat, hogy ne fagyjon meg olyan hamar.
- A tésztát szeleteljük fel, és helyezzük rácsra. Öntsük le a csokival, és az oldalát hintsük meg mogyoróval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése