Répatorta
Elkészítési idő: 1 óra - 1 óra 10 perc ; 2 óra (répák elkészítésével együtt)
Sütési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180°C
Hozzávalók(26 cm-es tortaforma):
- 4 tojás
- 1,5 dl olaj
- 40 dkg rétesliszt
- 1,5 cs. sütőpor
- 1 cs. van.cukor
- 30 dkg cukor
- 30-35 dkg reszelt sárgarépa
Krém:
- vajkrém
- porcukor
Elkészítés:
- A tojássárgáját a cukorral, van.cukorral és az olajjal kavarjuk össze.
- Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd a sütőporos lisztet.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kavarjuk a masszához.
- Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntsük bele.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 45 percig. (Tűpróba!)
- A vajkrémet a porcukorral keverjük össze, majd a kihűlt tészta tetejét kenjük meg. (Ha szükséges, akkor vágjuk egyenesre a torta tetejét.)
- Marcipán répákkal díszíthetjük a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése