2013. november 29., péntek

Répatorta

Répatorta


 

Elkészítési idő: 1 óra - 1 óra 10 perc ; 2 óra (répák elkészítésével együtt)
Sütési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180°C

Hozzávalók(26 cm-es tortaforma):

  • 4 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 40 dkg rétesliszt
  • 1,5 cs. sütőpor
  • 1 cs. van.cukor
  • 30 dkg cukor
  • 30-35 dkg reszelt sárgarépa


Krém:
  • vajkrém
  • porcukor


Elkészítés:
  1. A tojássárgáját a cukorral, van.cukorral és az olajjal kavarjuk össze.
  2. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd a sütőporos lisztet.
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kavarjuk a masszához.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntsük bele.
  5. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 45 percig. (Tűpróba!)
  6. A vajkrémet a porcukorral keverjük össze, majd a kihűlt tészta tetejét kenjük meg. (Ha szükséges, akkor vágjuk egyenesre a torta tetejét.)
  7. Marcipán répákkal díszíthetjük a tetejét.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése