Egy kis karácsonyi finomság.
Pudingos keksz
Elkészítési idő:60perc
Hozzávalók:
3 dl tej
4 evőkanál porcukor
1 csomag (49 g) Dr. Oetker Eredeti Puding Csokoládé
1 evőkanál keserű kakaópor
1 nagy doboz kerek háztartási keksz
12,5 dkg Rama
4 evőkanál porcukor
1 csomag (49 g) Dr. Oetker Eredeti Puding Csokoládé
1 evőkanál keserű kakaópor
1 nagy doboz kerek háztartási keksz
12,5 dkg Rama
Elkészítés:
Elkészítjük a krémet. Ehhez 2 deci tejet egy kis lábasba öntünk,
beleszórjuk a porcukrot, és fölforraljuk. A pudingport és a kakaót a
maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Szünet
nélkül kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem
kapunk. Ezután levesszük a tűzről, a Ramát jól elkeverjük benne, és
megvárjuk amíg langyosra hűl. Egy nagy, hosszúkás tálcára, kb. 40 cm
hosszú alufóliadarabot fektetünk. A kekszeket egyenként megkenjük a
kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rudat alkossanak. Ezt
a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük, és szorosan beletekerjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, és 1 napon át pihenni hagyjuk. Tálaláskor
kicsomagoljuk, éles késsel ferdén, 1 centi vastag szeletekre vágjuk. Ne
féljünk, nem fog szétesni, a krém összefogja!
Tipp:
Még finomabb, ha a keksztekercset olvasztott csokoládéval is bevonjuk.
Ehhez a hűtőben pihentetett rudat kicsomagoljuk, 15 deka olvasztott
csokoládét egyenletesen ráöntünk, elkenegetjük, és visszatesszük a
hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése