2013. november 29., péntek

Bajor krém

Bajor krém

 

Hozzávalók (3 adag hosszúkás pohár, 2adag boros pohár):
Alapkrém:

  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 150 g cukor
  • 3 tk étkezési keményítő
  • 4 tojássárgája
  • 3 zselatinlap
  • 3-4 db kis fahéj db

Málnakrém(ebből a mennyiségből 1 adag hosszúkás pohárba nem jutott):
  • 200 g málna
  • 60 g cukor
  • 0,5 tk zselatin

Elkészítés:
  1. A tejet, a tejszínt és a fahéj darabkát kavarjuk össze és forraljuk fel. Még a fahéjt ne vegyük ki, hanem hagyjuk benne, hogy a fahéj aromája átjárja a folyadékot.
  2. A tojássárgáját kavarjuk össze a cukorral és a keményítővel.
  3. Kavarjuk hozzá a tejszínes tejhez és forraljuk fel, de csak kis lángon, addig amíg nem sűrűsödik be. (Már előtte vegyük ki a fahéj darabkát)
  4. A zselatinlapot áztassuk be hideg vízbe, miután kész a krém, csavarjuk ki és kavarjuk el benne csomómentesre.
  5. A poharunkat öblítsük át forró vízzel, nem kell áttörölni.
  6. Tálkákban/poharakban osszuk el egyenlően és hagyjuk, hogy kihűljön. (Én meguntam, és betettem a fagyóba, természetesen megdöntöttem.)
  7. A málnakrémhez a málnát és a cukrot tegyük fel főni, kb 10-15 percig főzzük.
  8. Szűrjük meg a magjától és adjuk hozzá a zselatint.(Nem tudom, hogy így megfagyott volna vagy sem, mert nem volt rá idő-megettük- ezért ha biztosra akarsz menni, zselatinpor helyett 1 db zselatinlapot tegyél bele.)
  9. Ha megfagyott az alapkrém, öntsük rá a málnakrémet.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése