Bajor krém
Hozzávalók (3 adag hosszúkás pohár, 2adag boros pohár):
Alapkrém:
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 150 g cukor
- 3 tk étkezési keményítő
- 4 tojássárgája
- 3 zselatinlap
- 3-4 db kis fahéj db
Málnakrém(ebből a mennyiségből 1 adag hosszúkás pohárba nem jutott):
- 200 g málna
- 60 g cukor
- 0,5 tk zselatin
Elkészítés:
- A tejet, a tejszínt és a fahéj darabkát kavarjuk össze és forraljuk fel. Még a fahéjt ne vegyük ki, hanem hagyjuk benne, hogy a fahéj aromája átjárja a folyadékot.
- A tojássárgáját kavarjuk össze a cukorral és a keményítővel.
- Kavarjuk hozzá a tejszínes tejhez és forraljuk fel, de csak kis lángon, addig amíg nem sűrűsödik be. (Már előtte vegyük ki a fahéj darabkát)
- A zselatinlapot áztassuk be hideg vízbe, miután kész a krém, csavarjuk ki és kavarjuk el benne csomómentesre.
- A poharunkat öblítsük át forró vízzel, nem kell áttörölni.
- Tálkákban/poharakban osszuk el egyenlően és hagyjuk, hogy kihűljön. (Én meguntam, és betettem a fagyóba, természetesen megdöntöttem.)
- A málnakrémhez a málnát és a cukrot tegyük fel főni, kb 10-15 percig főzzük.
- Szűrjük meg a magjától és adjuk hozzá a zselatint.(Nem tudom, hogy így megfagyott volna vagy sem, mert nem volt rá idő-megettük- ezért ha biztosra akarsz menni, zselatinpor helyett 1 db zselatinlapot tegyél bele.)
- Ha megfagyott az alapkrém, öntsük rá a málnakrémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése