Ezt a receptet kicsit részletesebben írtam le.
Kókuszos süti
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
-
A kókuszos réteghez
25 dkg Rama
30 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék + 5 dkg a szóráshoz (kb)
-
Eszközigény
2 közepes keverőtál, folpack, nyújtófa, (nyújtódeszka), fakanál, különböző kiszúró formák
-
A kakaós réteghez
50 dkg háztartási keksz
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 1/2 dl Rum Aroma
10 dkg porcukor
Elkészítés:
1.A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
2.Egy másik tálban a margarint habosra
keverjük a porcukorral - akkor jó, ha a margarin kivilágosodott, illetve
ha belekóstolunk, és már nem ropog fogunk alatt a cukor (kóstolással
óvatosan, el ne fogyjon!). Ezután hozzáadjuk a 20 dkg kókuszreszeléket.
3.Nyújtódeszkára (ha nincs, lehet az
asztalon is, de fontos, hogy tiszta legyen) folpackot terítünk,
megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre azért van szükség, hogy majd jobban
elváljon a süti a fóliától.
4.A
kakaós masszát három egyenlő részre osztjuk. Ezeket kb. fél centi
vastagra, és téglalap alakúra fogjuk nyújtani. Ha kinyújtottuk az első
lapot, rákenjük a kókuszos krém felét. Kinyújtjuk a második kakaós lapot
és az előzőek tetejére helyezzük, majd rákenjük a maradék fehér
keveréket és lefedjük a harmadik lappal. A tetejét megszórjuk
kókuszreszelékkel.
5.Ha ragadna,
hűtőbe tesszük. (Célszerű egy nappal korábban összeállítani a rétegeket,
lehűteni és csak másnap kiszaggatni.) Egy szív alakú kiszúró formával
kiszaggatjuk.
Célszerű korábban összeállítani a lapokat és egy éjszakát hűteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése