A neve elsőnek fura vagy vicces lehet de nagyon finom sütemény ajánlom mindenkinek.
Pingvin szelet
Sütési idő:15-20 perc
Sütési hőfok:190°C
Hozzávalók:
-
A mázhoz
1,5 dl tej
35 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama
-
A rátéthez
10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
5 dl tejszín
3 dl tej
-
A piskótához
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
3 dkg kakaópor
16 dkg finomliszt
3 evőkanál víz
15 dkg kristálycukor
6 db tojás
Elkészítés:
1.A tojásokat
szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a
sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A
fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert
sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával
kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20
percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
2.A zselatint
1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és
csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd
levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.
3.A tejszínt
habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig
keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét
és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd
betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz
maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése