2013. november 23., szombat

Pingvin

A neve elsőnek fura vagy vicces lehet de nagyon finom sütemény ajánlom mindenkinek.

Pingvin szelet

 
Sütési idő:15-20 perc

Sütési hőfok:190°C

Hozzávalók:

  • A mázhoz 1,5 dl tej
    35 dkg étcsokoládé
    10 dkg Rama

  • A rátéthez 10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
    5 dl tejszín
    3 dl tej

  • A piskótához 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
    3 dkg kakaópor
    16 dkg finomliszt
    3 evőkanál víz
    15 dkg kristálycukor
    6 db tojás

Elkészítés:

1.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
2.A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.
3.A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése